50 jaar Havenmeester!

Henk Buijl en Mark BoumansDoetinchem – Henk Buijl viert in mei a.s. zijn 50 jarig havenmeesterschap van de jachthaven van wsv De Ank te Doetinchem. Buijl (84) vond het jubileum een mooie aanleiding om zijn pet aan de kapstok te hangen. Met ingang van die zelfde maand wordt Meindert Wijnberg benoemd tot de nieuwe havenmeester.
Gedurende die halve eeuw is Henk Buijl iedere dag op de haven aanwezig geweest om de vlag te hijsen en voor andere werkzaamheden, zoals het ontvangen van gasten en passanten of het runnen van de bar in het clubhuis. Henk Buijl heeft in het verleden voor zijn langdurige  vrijwilligerschap al een keer een koninklijke onderscheiding ontvangen en de erepenning van de Stad Doetinchem. Ter gelegenheid van zijn afscheid overhandigde burgemeester Mark Boumans hem een fraaie oorkonde van de Stad Doetinchem. Boumans wees erop hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor het leefbaar houden van een stad. Henk Buijl blijft actief als vrijwilliger in het clubhuis en voor andere voorkomende werkzaamheden.

wsv De Ank is een watersportvereniging die actief is op het gebied van de motorbootsport, zeilen en roeien. De Ank telt 350 leden en beschikt over 125 ligplaatsen. De roeiafdeling groeit het snelst. Op dit moment telt wsv De Ank 60 actieve roeiers die over een uitgebreide vloot moderne roeiboten beschikken. Streven is te groeien naar 120 roeiers. Jaarlijks leidt wsv De Ank ook 10 tot 15 jonge kinderen op in de zeilsport. Men beschikt daarvoor over een aantal zeilboten van het type Optmist.

Verder is wsv De Ank in toenemende mate betrokken bij allerlei maatschappelijke activiteiten zoals de Sint Nicolaas intocht en “Swim to  fight Cancer”.
Tenslotte is wsv De Ank gesprekspartner van de Gemeente Doetinchem met betrekking tot de ontwikkeling van het gebied rond de oevers van de Oude IJssel.