Wat te doen in Doetinchem?

Toerisme en vrije tijd.

Genieten van de natuur, een dagje winkelen, een terrasje pakken, actief of passief sporten. In Doetinchem hoeft niemand zich te vervelen. Het stadscentrum is uitgegroeid tot een ‘koopcentrum’. Op de terrassen en in de restaurants en cafés is het goed toeven. Het Simonsplein is het middelpunt van gezelligheid.

Winkelen in Doetinchem.

Doetinchem is niet alleen hét centrum van de Achterhoek, maar ook een winkelstad bij uitstek. Niet te groot, niet te klein maar wel zeer overzichtelijk en met een gevarieerd winkelaanbod. De Achterhoekse gemoedelijkheid is kenmerkend voor Doetinchem, een stad met een dorps karakter. In de binnenstad vind je een groot aantal winkels en warenhuizen. Lang gevestigde zaken op het gebied van antiek, design, wonen, woonaccessoires, mode, delicatessen en juweliers. De hoofdstraat, de Hamburgerstraat waar veel bekende winkels gevestigd zijn, is omgeven door kleine gezellige straatjes waar de speciaalzaak nog te vinden is.

Elke dinsdag en zaterdag is er een grote warenmarkt rondom het gemeentehuis. Op dinsdag is er tevens een grote stoffen-, en biologische boerenmarkt. Op dinsdag is de markt van 8.00 – 13.00 uur en op zaterdag van 8.00 – 16.30 uur.

Voor meer informatie over winkelen en parkeren kun je kijken op www.doetinchemwinkelstad.nl of neem contact op met wsv De Ank info@wsvdeank.nl

(bron: www.doetinchem.nl)

Stadsfeest

Het Doetinchemse Stadsfeest gooit het over een andere boeg. Het hoofdpodium op het Simonplein wordt kleiner; daar staat tegenover dat het festival over tien tot twaalf podia in het centrum uitgesmeerd wordt.

“We kiezen niet langer voor grote publiekstrekkers als Guus Meeuwis en Waylon”, zegt organisator Patrick Berendsen. “Wel voor het segment artiesten daaronder en voor gevarieerde muziek – waaronder bijvoorbeeld jazz en blues – op meer podia dan voorheen.”

Er zijn podia gepland op het Simonsplein, het Mark Tennant Plantsoen (twee), het Lyceumkwartier, de Veentjes, de Grutstraat, de Waterstraat (bij Voorhuis), op de Bleek (Bleekpop), in de Catharinakerk, in de Lutherse kerk, in schouwburg Amphion en in cultureel centrum De Gruitpoort.

(bron: www.dg.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.