Roeien

Roeien bij wsv De Ank

De roeiafdeling is een van de afdelingen van watersportvereniging De Ank. De roeiafdeling telt meer dan 60 leden. De Ank is door de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) aangewezen als groeiclub.

mosterdtocht - doetinchem doesburg - 02apr17 - ©JWB-wsvdeank (16)

Recreatief en sportief roeien

Roeien is een sport voor iedereen die sportief is ingesteld en van water houdt. Een sport voor mensen die van snelheid houden, maar ook voor mensen die van het water en van de natuur willen genieten. Bij roeien gebruik je vrijwel alle spieren van je lichaam. Daarom is roeien de ideale manier om in conditie te komen en te blijven. Je kunt je de mate van inspanning kiezen die bij je past. Het is een sport voor alle leeftijden. Roeien is een teamsport, behalve wanneer je in een skif gaat varen natuurlijk.

Roeien op de Oude IJssel in een prachtige omgeving

De Oude IJssel is het vaarwater van onze roeiafdeling. Vanuit de haven kunnen we in noordwestelijke richting roeien naar Laag-Keppel, Hoog-Keppel en Doesburg. We kunnen ook in zuidoostelijke richting roeien naar de sluis bij Gaanderen.

Toertochten in binnen- en buitenland

De roeifadeling van De Ank organiseert elk jaar een tocht van een week in het buitenland. Dankzij het botenwagenproject van de KNRB zijn we al verschillende malen in Duitsland, Frankrijk en Engeland geweest.

In 2008 en 2009 organiseerden we in samenwerking met een roeivereniging ten oosten van Berlijn roeivakanties op de Spree, de Mügelsee en de Dahme.

Eind augustus – begin september 2009 roeiden we in een week met twee wherries in een week van Doetinchem naar Sneek.

Sinds 2010 heeft de Ank een eigen botenwagen. Hiermee zijn we in mei van dat jaar naar Estland gegaan. Zijn we op roeivakantie naar de Mecklenburgische Seenplatte in Oost-Duitsland geweest en hebben we diverse toertochten en wedstrijden in eigen land bezocht.

Kennismaken met de roeiafdeling

De roeiafdeling groeit sterk. Heb je belangstelling om kennis te maken met roeien of wil je lid worden dan kun je contact opnemen met secretaris Nico Hoogland (zie hieronder bij contact). De jaarlijkse kennismakingsdag van de roeiafdeling is aan het begin van het zomerseizoen. Geïnteresseerden kunnen dan onder andere komen proefroeien.

Contact

Voor contact met de roeiafdeling wsv De Ank, stuur uw e-mail naar roeien@wsvdeank.nl