Oude IJssel Race

OudeIJsselRace2018De datum voor de tweede officiële Oude IJssel Race is bekend!
In het voorjaar van 2018 wordt de wedstrijd gevaren op zaterdag 21 april.

De Oude IJssel Race wordt gevaren van Doesburg naar Doetinchem. De wedstrijd is bijna 12 km lang en is toegankelijk voor kleine ongestuurde nummers: skiffs en tweeën. De start van de Oude IJssel Race is bij de sluis bij Doesburg.

De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. Op weg naar Doetinchem passeren de roeiers vier bruggen waarvan drie zonder problemen onderdoor geroeid kunnen worden. Alleen bij de brug van Laag Keppel moeten de roeiers enigszins bukken. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd. De finish van de Oude IJssel race is bij de ingang van de jachthaven in Doetinchem.

De Oude IJssel Race wordt georganiseerd door de roeiafdeling van watersportvereniging De Ank uit Doetinchem in samenwerking met Daventria uit Deventer.

Meer informatie? Mail ons; oudeijsselrace@gmail.com

 

===================================================================

Oude IJssel Race 2017

Wat was het een mooie dag op de Oude IJssel! De dag begon nog koud en nat, maar bij het geven van het eerste startschot brak de zon door en kon een ieder voor de wind van Doesburg naar Doetinchem roeien.

Alle deelnemers, vrijwilligers, het waterschap en alle anderen die hebben geholpen dit evenement tot een succes te maken; hartelijk bedankt! Volgend jaar weer!

Klik op onderstaande afbeelding voor de uitslagen per veld.