Roeiopleidingen

01 loodsBinnen de roeiafdeling van de Ank zijn er diverse mogelijkheden om het roeien onder de knie te krijgen en verder te leren.

Nog geen ervaring?
Als je nog geen ervaring hebt met roeien biedt de roeiafdeling van de Ank ieder voorjaar een introductiecursus aan. Dit vind plaats in april en mei. In een periode van 5 weken krijg je 10 lessen. In die 10 lessen leer je de eerste beginselen van het roeien en kun je de sfeer van de vereniging proeven.
Na deze 10 lessen besluit of je doorgaat en lid wordt. Als je lid wordt, ga je vervolgens verder met de basisopleiding van de het roeien – basis C, hierin komt de roeitechniek verder aan bod en ga je ook aan de slag met sturen en veiligheid op het water (sturen 1).
Als je over de basisvaardigheden beschikt (Basis C en sturen 1) kun je verder doorstromen.
NB: Heb je belangstelling voor de introductie? Mail dan naar: roeien@wsvdeank.nl

Ervaring?
Afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt zijn er opleidingsmogelijkheden bij de Ank. Zoals in onderstaand schema is weergeven. Vanaf basis C kun je verder doorgroeien naar boven. Steeds geldt dat je een opleiding kunt volgen als je onderliggende niveau onder de knie hebt.
In een korte periode de stof wordt aangeboden, vervolgens ga je zelf aan de slag om het geleerde nog beter onder de knie te krijgen. Als afsluiting volgt een examen waarin getoetst wordt of datgene wat geleerd is ook echt voldoende eigen is gemaakt. De examens worden door de examencommissie afgenomen.
De opleidingen worden minimaal 1 keer per jaar gegeven.

Voor het complete schema, zie onderstaand:

OPLEIDINGSSCHEMA